Er wordt op onze site vaak gebruik gemaakt van de fraudeknop om potentiële fraude te melden. Hier zijn we erg blij mee, want dit houdt onze website schoon en zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. Op deze pagina willen we met tekst en aan de hand van voorbeelden aangeven wat wel wel en niet is toestaan.


Wat moet ik de opdrachtgever aanleveren?

  • Logo altijd in vector formaat aanleveren (.ai / .eps), dit is een lijntekening. Logo's op basis van pixels zijn niet toegestaan.
  • Daarnaast gaan we er vanuit dat je een logo ook aanlevert in zwart/wit en in .jpg of .png formaat.
  • Bijbehorende lettertypen, als hier kosten aan zijn verbonden, dien je de opdrachtgever van te voren hiervan op de hoogte te stellen.
  • Als de opdrachtgever heeft gevraagd om briefpapier of visitekaartjes dienen deze drukklaar aangeleverd te worden.


Wanneer mag ik wel en geen stockmateriaal gebruiken?


In principe mag je altijd stockmateriaal gebruiken zolang het niet als logo dient. Je mag dus geen stock afbeelding pakken, hier de naam van de opdrachtgever bij zetten en het insturen als logo. Ook is het inzenden van ontwerpen gemaakt in LogoMaker niet toegestaan. Deze zijn niet origineel. Let op: als je stockmateriaal gebruikt, dus niet in logo ontwerp, dien je de opdrachtgever van te voren op de hoogte te brengen van eventuele extra (licentie) kosten. Gebruik je toch stockmateriaal in logo ontwerp, teken je stockfoto's na of trek je ze over? Dan krijg je een waarschuwing, na 3 officiële waarschuwingen wordt jouw account van onze site verwijderd.


Stockmaterial policy 


 


Hoe mag ik mijn ontwerp presenteren?


Je eigen naam / logo opnemen in een ontwerp? Je mag een icoon van jezelf opnemen in je ontwerpen ter herkenning. Dit icoon mag echter geen reclame of contactgegevens bevatten.


Name and logo policy

Een logo presenteren op een visitekaartje of briefpapier? Dat mag alleen als de opdrachtgever dit specifiek in zijn briefing heeft aangevraagd en het vermeld staat onder de te leveren diensten. Heeft de opdrachtgever niet om een 'huisstijl' element gevraagd dan mag je het ook niet insturen.


Als er niet om gevraagd wordt, geldt de volgende regel:


Business card policy

Met andere vormen van presenteren hebben wij geen problemen, zoals:


Presentation policy

Presentation logo policy


Wordt mijn idee beschermd?


Ja, tot op zekere hoogte. Wil je niet dat andere ontwerpers geïnspireerd worden door jouw ontwerp? Doe dan alleen mee met één-op-één wedstrijden. In open wedstrijden wordt een uniek idee beschermd, degene die als eerste een idee instuurt.


Wat zijn geen unieke ideeën? 


1: Alles wat voor de hand ligt bij de aard van de werkzaamheden die de opdrachtgever uitvoert. Als de opdrachtgever een bouwbedrijf heeft, is het voor de hand liggend dat de vormgeving van een huis gebruikt wordt.


2: Ook combinaties van letters zijn niet uniek. Als een bedrijf Jansen Bouw heet dan is een combinatie met bijvoorbeeld de J & B niet beschermd.


Wanneer moet ik de bestanden aanleveren?


Binnen 5 dagen nadat je gekozen bent als winnaar. Of zoals overeengekomen met de opdrachtgever.


Wat als de opdrachtgever de gegevens niet aanlevert en ik daarom de bestanden niet kan opleveren? 


Daar kun je als ontwerper niets aan doen. Heeft de opdrachtgever de gegevens na 5 werkdagen nog niet aangeleverd of reageert deze niet op jouw mailtjes, neem dan contact met ons op.


De opdrachtgever vraagt gedurende wedstrijd steeds meer op te leveren, mag dat ?


Nee, dat mag niet.


Wat als het voorbeeld hier niet bij staat of je twijfelt? 


Ga zeker niet in discussie in het forum van de wedstrijd met ontwerper(s) of opdrachtgever maar neem contact met ons op.


Stuur het ontwerp in als fraude, dan bepalen wij of we het toelaten of niet.